Van de Werkvloer...

  In de rubriek 'Van de werkvloer...' stellen wij telkens een collega aan jullie voor. Deze editie is het de beurt aan…

  Naam:         Ger Meulendijk
  Leeftijd:       53 jaar
  Functie:       Groenvoorziener

  Ger werkt graag in de buitenlucht en is daardoor breed inzetbaar. Hij is een betrouwbare kracht binnen Groenvoorziening Vogels en dat blijkt wel uit het 25 jarig jubileum dat hij in augustus 2016 heeft bereikt. Dit gaan we 22 oktober aanstaande uitgebreid vieren op een door hem zelf uitgekozen locatie.

  Namens iedereen binnen Groenvoorziening Vogels willen we hem van harte feliciteren met deze mijlpaal en hem in deze nieuwsbrief in het zonnetje zetten, door Ger zelf aan het woord te laten!

  Al 25 jaar lang ben jij dagelijks aanwezig bij Groenvoorziening Vogels. Wat is het geheim voor het bereiken van deze mijlpaal?

  Allereerst is het grootste geheim gezond blijven! Daarnaast ben ik niet alleen maar aanwezig bij Groenvoorziening Vogels, maar voer ik ook nog bepaalde werkzaamheden uit. De werksfeer rondom het bedrijf is goed, wat er voor zorgt dat ik iedere ochtend met veel plezier naar het werk kom.

  Wat zijn de belangrijkste veranderingen in de afgelopen jaren als je kijkt naar jouw werkzaamheden en de ontwikkeling van groenvoorziening in het algemeen?

  Er is vanuit de overheid veel bezuinigd op het beheer en aanleg van de openbare ruimte, dit is te merken aan de kwaliteitseisen van onze werkzaamheden. De manier van werken is hierdoor verandert, bedrijven zijn genoodzaakt geweest om werkzaamheden machinaal uit te gaan voeren.
  In het algemeen is er door de jaren heen wel veel verbeterd met betrekking tot veiligheid van de werkzaamheden en degene die ze uitvoeren.

  Jij bent vaak één van de personen binnen het bedrijf die jongeren (met name stagiaires) begeleid, zie je daarin bepaalde ontwikkelingen?

  Nee daar is niet veel in verandert, jongeren blijven jong! Mijn aanpak om hen iets te leren en te begeleiden is niet anders geworden. Het grootste verschil is misschien nog wel, dat de jongeren van tegenwoordig allemaal een smartphone hebben.

  Elk jaar kent bepaalde seizoenen waarin weersomstandigheden en werkzaamheden verschillen, in welk seizoen werk jij het liefst en wat is daar de reden van?

  Elk seizoen heeft iets, dat is het mooie van mijn werk. Na een bepaalde tijd ben je sommige werkzaamheden wel even beu, maar meestal begint dan een nieuw seizoen met totaal andere werkzaamheden die weer voor en nadelen kennen. Met deze afwisseling kom je het jaar goed door.

  Wil je nog iets kwijt?

  Niets bijzonders, van mij mag het zo nog wel even doorgaan!