Overzicht nieuwe machines

  Het afgelopen jaar zijn er diverse investeringen gedaan om de vele variërende en toenemende werkzaamheden effectief te kunnen uitvoeren. Hieronder een overzicht met de belangrijkste investeringen:

  Ransomes MP 653
  Door het aannemen van het integraal bestek in Veldhoven is het te maaien grasareaal gegroeid. Hier is op geanticipeerd door twee splinternieuwe Ransomes cirkelmaaiers aan te schaffen.

  Mc Cormick FL100
  Deze semismalspoor tractor is breed inzetbaar voor verschillende werkzaamheden. Door zijn compacte bouw en wendbaarheid kan deze tractor op veel plaatsen komen, waar grotere tractoren niet of zeer moeizaam werkzaamheden kunnen uitvoeren. De tractor word voornamelijk gebruikt bij het maken van grotere gazons, maaien met opvang en frezen.

  Nimos 204 Air Variator
  Toen er sprake was van een verbod op chemische onkruidbestrijding in de openbare ruimte zijn er twee Nimos Air Variator’s aangeschaft om vooruit te lopen op het verbod. Door verhardingen met hete lucht van 380° C te raken, verhit het onkruid tot diep in de wortels, waardoor het dood gaat. Door de toenemende arealen verharding in met name Veldhoven, Schijndel en Oirschot is er een derde Nimos Air Variator aangeschaft.

  RAVO 530 CD
  De RAVO 530 CD is een veegwagen die in tegenstelling tot de reeds aanwezige RAVO niet kan kippen, maar het veegvuil achter als een pakket eruit duwt. Verder heeft deze nieuwe aanwinst dezelfde eigenschappen. De veegwagen is inmiddels bedrukt met herkenbare ‘Vogels groen’ stickers.

  Jensen snipperkar
  Gedurende snoeiwerkzaamheden die het aankomende seizoen veelvuldig uitgevoerd worden hanteren wij versnipperaars met opvang voor het klein maken van het snoeiafval. Dit jaar is de capaciteit vergroot met de aanschaf van een nieuwe snipperkar met extra grote opvangbak.